抹茶チョコレート - |宇治の露製茶株式会社

お茶を使ったレシピ

抹茶チョコレート

抹茶チョコレート

調理時間

約60分

材料

ホワイトチョコレート 600g
バター 5g
生クリーム 170g
水飴 5g
抹茶 15g
リキュール 少々

作り方

  • チョコレートを湯煎にかけて溶かします
  • 溶かしたチョコレートに溶かしたバターを混ぜます
  • 生クリームと水飴を一緒に温めて抹茶と一緒に2に混ぜます
  • 最後にリキュールを加えます
  • 型に流し、冷蔵庫で冷やします。固まったら好みの大きさに切り分けてからお好みで抹茶を振って出来上がりです。

 

English

Ingredients

White chocolate 600 g
Butter 5 g
Whipping cream 170 g
Starch syrop 5 g
Matcha powder 15 g
Liquwur a little

 

 

 

Instructions

  • Melt white chocolate in a double boiler.
  • Add the melted butter to 1
  • Add warmed whipped cream and starch syrup as well as Matcha powder to 2
  • Add a little liqueur
  • Pour the mixture into a cake pan, and leave it in the refigerator. When it becomes solid, cut it into pieces and sprinkle Matcha powder over there.

 

汉语

材料

白巧克力 600g 600 g
黄油 5 g
鲜奶油 170 g
水饴 5 g
抹茶 15 g
利口酒 少许

 

 

 

制作方式

  • 隔水融化巧克力
  • 把融化的黄油和①一起搅拌
  • 将鲜奶油和水饴一起加热,加入抹茶与②混合。
  • 最后加入一点利口酒
  • 成型后放入冰箱冷藏,切成合适的大小,然后撒上抹茶(外层),就完成了

 

このレシピに使われている商品

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