抹茶チョコレート
調理時間
約60分
材料
ホワイトチョコレート | 600g |
---|---|
バター | 5g |
生クリーム | 170g |
水飴 | 5g |
抹茶 | 15g |
リキュール | 少々 |
作り方
- チョコレートを湯煎にかけて溶かします
- 溶かしたチョコレートに溶かしたバターを混ぜます
- 生クリームと水飴を一緒に温めて抹茶と一緒に2に混ぜます
- 最後にリキュールを加えます
- 型に流し、冷蔵庫で冷やします。固まったら好みの大きさに切り分けてからお好みで抹茶を振って出来上がりです。
English
Ingredients
White chocolate | 600 g |
---|---|
Butter | 5 g |
Whipping cream | 170 g |
Starch syrop | 5 g |
Matcha powder | 15 g |
Liquwur | a little |
Instructions
- Melt white chocolate in a double boiler.
- Add the melted butter to 1
- Add warmed whipped cream and starch syrup as well as Matcha powder to 2
- Add a little liqueur
- Pour the mixture into a cake pan, and leave it in the refigerator. When it becomes solid, cut it into pieces and sprinkle Matcha powder over there.
汉语
材料
白巧克力 600g | 600 g |
---|---|
黄油 | 5 g |
鲜奶油 | 170 g |
水饴 | 5 g |
抹茶 | 15 g |
利口酒 | 少许 |
制作方式
- 隔水融化巧克力
- 把融化的黄油和①一起搅拌
- 将鲜奶油和水饴一起加热,加入抹茶与②混合。
- 最后加入一点利口酒
- 成型后放入冰箱冷藏,切成合适的大小,然后撒上抹茶(外层),就完成了
このレシピに使われている商品
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