抹茶ロールケーキ
調理時間
約90分
材料
A:卵黄 | 4個分 |
---|---|
A:砂糖 | 30g |
A:抹茶 | 8g |
A:はちみつ | 小さじ1杯 |
B:卵白 | 4個分 |
B:砂糖 | 20g |
小麦粉 | 50g |
ベーキングパウダー | 少々 |
バター | 10g |
牛乳 | 40cc |
C:抹茶 | 10g |
C:砂糖 | 15~20g |
C:生クリーム | 200cc |
C:リキュール | 小さじ1杯 |
作り方
- Aの砂糖、抹茶、卵黄を混ぜ合わせ、温めたはちみつを少しずつ加え、白っぽくなるまでしっかり泡立てます。別のボウルでBの卵白を泡立て、砂糖を3回くらいに分けて加えます。
- AとBをさっくりと混ぜ、ふるっておいた小麦粉とベーキングパウダーを加え、混ぜます。さらに温めたバターと牛乳を加え綺麗に混ぜ合わせます
- 天板にシートを敷き、2流し入れ、2~3回軽く台に打ちつけて中の空気を抜き、180℃に温めたオーブンで約15分焼きます
- Cの抹茶クリームを、冷ましたスポンジの上に均等に塗り巻き終わりが下になるように巻いて出来上がりです。冷蔵庫でよく冷やしてからお召し上がりください
English
Ingredients
A:egg yolks | 4 |
---|---|
A:sugar | 30g |
A:Matcha powder | 8g |
A:honey | 1 teaspoon |
B:egg whites | 4 |
B:suger | 20g |
flour | 50g |
baking powder | a pinch |
butter | 10g |
milk | 40ml |
C:Matcha powder | 10g |
C:suger | 15~20g |
C:heavy cram | 200ml |
C:liqueur | 1 teaspoon |
Instructions
- .In a bowl, mix the egg yolks, sugar, and Matcha powder from A. Gradually add warmed honey while whisking until the mixture becomes pale and fluffy. In a separate bowl, beat the egg whites from B, adding the sugar in three stages, until stiff peaks form.
- .Gently fold the egg yolk mixture (A) into the egg white mixture (B). Sift the flour and baking powder into the mixture and fold in. Then, add the warmed butter and milk, and mix gently to combine.
- .Line a baking tray with parchment paper, pour the batter into the tray, and lightly tap the tray on the counter 2-3 times to remove air bubbles. Bake in a preheated oven at 180°C (356°F) for 15 minutes.
- Mix the Matcha powder, sugar, heavy cream, and Matcha liqueur (C) to make Matcha cream. Once the cake has cooled, spread the cream evenly over the surface. Roll the cake with the seam side down and refrigerate until set. Enjoy chilled.
汉语
材料
A:鸡蛋黄 | 4个 |
---|---|
A:砂糖 | 30g |
A:抹茶 | 8g |
A:蜂蜜 | 1 小勺 |
B:鸡蛋清 | 4个 |
B:砂糖 | 20g |
小麦粉 | 50g |
泡打粉 | 少许 |
黄油 | 10g |
牛奶 | 40ml |
C:抹茶 | 10g |
C:砂糖 | 15~20g |
C:鲜奶油 | 200ml |
C:抹茶利口酒 | 1 小勺 |
制作方式
- 把A的砂糖,抹茶,蛋黄充分搅拌均匀后再少量多次的加入加热后的蜂蜜,打发至发白起泡。在别的容器里加入B的鸡蛋清打发起泡,分三次加入砂糖搅拌。
- 把A和B混合,粗略搅拌,加入过筛后的小麦粉和泡打粉搅拌。再加上的黄油和牛奶,仔细的搅拌均匀
- 在烤盘中放上烘焙纸,把2倒入烤盘,分2~3回加入并轻轻震动烤盘,排出里面的空气,在预热180°的烤箱里烤15分钟。
- 把C的抹茶奶油,均匀的涂在冷藏后的蛋糕卷胚上,然后往里卷定型后放入冰箱冷藏后即可享用。 在成品上撒点抹茶会有更有食欲哦!
このレシピに使われている商品
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