抹茶アイス
調理時間
約180分
材料
抹茶 | 大さじ1杯 |
---|---|
牛乳 | 300ml |
生クリーム | 100ml |
卵黄 | 3個分 |
砂糖 | 75g |
作り方
- 生クリームと牛乳を鍋に入れ、火にかけます。 人肌より熱くなったら火を止めます
- 小さめのボウルに抹茶を入れ1を大匙2杯入れてだまがないようにしっかりと練り混ぜます。混ざったらさらに1を大さじ2杯加え、混ぜます
- 別のボウルに卵黄と砂糖を入れ、泡だて器でしっかりと混ぜます。白っぽくなったら2を加え、混ぜます
- 1を再度温め、鍋の周りがふつふつしてきたら3のボウルに少しずつ加え、全部混ざったら容器に移し。粗熱をとった後蓋かラップをして冷凍庫に移し冷やし固めます。
- 2~3時間後,冷凍庫から取り出しスプーンで全体を混ぜます。30分おきに同じようにかき混ぜます。2~4回繰り返します。
Ehglish
Ingredients
Matcha powder | 1 tablespoon |
---|---|
milk | 300 ml |
heavey cream | 100 ml |
egg yolks | 3 |
sugar | 75 g |
Instructions
- .Warm the milk and heavy cream in a saucepan over medium heat. Once it’ s warmer than body temperature, turn off the heat.
- .In a small bowl, add 2 tablespoons of the milk and cream mixture to the Matcha powder, and mix well to remove any lumps. Once smooth, add another 2 tablespoons of the mixture and stir again.
- In a separate bowl, whisk the egg yolks and sugar together until pale and creamy. Gradually add the Matcha mixture and stir to combine.
- 1Reheat the remaining milk and cream mixture until it begins to simmer. Slowly pour it into the egg mixture while stirring constantly. Once fully combined, transfer the mixture to a container, allow it to cool slightly, then cover with a lid or plastic wrap and place in the freezer.
- After 2-3 hours, take the mixture out of the freezer and stir it well with a spoon. Repeat this process every 30 minutes for 2-4 times to achieve a smooth texture
汉语
材料
抹茶 | 1大勺 |
---|---|
牛奶 | 300ml |
鲜奶油 | 100ml |
蛋黄 | 3個分 |
砂糖 | 75g |
制作方式
- 将鲜奶油和牛奶放入锅中加热。当温度比人的皮肤高时关火。
- 将抺茶放入小碗中,加入2大勺①,搅拌均匀至没有结块。混合后再加入 2 大勺 ① 搅拌均匀。
- 将蛋黄和糖加入另一个碗中,用搅拌器搅拌,搅拌至发白后加入②后再次搅拌。
- 再次加热①,当锅内周围开始冒泡时,一点点的添加到碗③中。全部混合后,将其转移到新的容器中,等待冷却后盖上盖子或保鲜膜,并放置冰箱中冷却等待凝固。
- 2-3小时后,将其从冰箱中取出,用勺子将其混合。 每30分钟以同样的方式搅拌一次。重复2-4次。
このレシピに使われている商品
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