抹茶アイス - |宇治の露製茶株式会社

お茶を使ったレシピ

抹茶アイス

抹茶アイス

調理時間

約180分

材料

抹茶 大さじ1杯
牛乳 300ml
生クリーム 100ml
卵黄 3個分
砂糖 75g

作り方

    • 生クリームと牛乳を鍋に入れ、火にかけます。 人肌より熱くなったら火を止めます
    • 小さめのボウルに抹茶を入れ1を大匙2杯入れてだまがないようにしっかりと練り混ぜます。混ざったらさらに1を大さじ2杯加え、混ぜます
    • 別のボウルに卵黄と砂糖を入れ、泡だて器でしっかりと混ぜます。白っぽくなったら2を加え、混ぜます
    • 1を再度温め、鍋の周りがふつふつしてきたら3のボウルに少しずつ加え、全部混ざったら容器に移し。粗熱をとった後蓋かラップをして冷凍庫に移し冷やし固めます。
    • 2~3時間後,冷凍庫から取り出しスプーンで全体を混ぜます。30分おきに同じようにかき混ぜます。2~4回繰り返します。

Ehglish

Ingredients

Matcha powder 1 tablespoon
milk 300 ml
heavey cream 100 ml
egg yolks 3
sugar 75 g

 

 

Instructions

    • .Warm the milk and heavy cream in a saucepan over medium heat. Once it’ s warmer than body temperature, turn off the heat.
    • .In a small bowl, add 2 tablespoons of the milk and cream mixture to the Matcha powder, and mix well to remove any lumps. Once smooth, add another 2 tablespoons of the mixture and stir again.
    • In a separate bowl, whisk the egg yolks and sugar together until pale and creamy. Gradually add the Matcha mixture and stir to combine.
    • 1Reheat the remaining milk and cream mixture until it begins to simmer. Slowly pour it into the egg mixture while stirring constantly. Once fully combined, transfer the mixture to a container, allow it to cool slightly, then cover with a lid or plastic wrap and place in the freezer.
    • After 2-3 hours, take the mixture out of the freezer and stir it well with a spoon. Repeat this process every 30 minutes for 2-4 times to achieve a smooth texture

汉语

材料

抹茶 1大勺
牛奶 300ml
鲜奶油 100ml
蛋黄 3個分
砂糖 75g

 

 

制作方式

    • 将鲜奶油和牛奶放入锅中加热。当温度比人的皮肤高时关火。
    • 将抺茶放入小碗中,加入2大勺①,搅拌均匀至没有结块。混合后再加入 2 大勺 ① 搅拌均匀。
    • 将蛋黄和糖加入另一个碗中,用搅拌器搅拌,搅拌至发白后加入②后再次搅拌。
    • 再次加热①,当锅内周围开始冒泡时,一点点的添加到碗③中。全部混合后,将其转移到新的容器中,等待冷却后盖上盖子或保鲜膜,并放置冰箱中冷却等待凝固。
    • 2-3小时后,将其从冰箱中取出,用勺子将其混合。 每30分钟以同样的方式搅拌一次。重复2-4次。

このレシピに使われている商品

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